Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Vele mensen zijn niet aangesloten bij een organisatie. De stap zetten naar een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

De professionele of vrijwillige medewerkers van een Rap op Stapkantoor helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. Bovendien helpen de medewerkers je ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Het Rap op Stapconcept is ontstaan vanuit Horizont vzw, een Limburgse vereniging die vakanties of andere vrijetijdsbesteding op maat voorziet voor mensen met een beperkt budget. Na het grote succes van het eerste Rap op Stapkantoor in Limburg, zijn er ondertussen ook in de rest van Vlaanderen kantoren geopend: Oostende, Lommel, Lokeren,…. Tot op heden telt ons netwerk meer dan 60 kantoren.

Steunpunt Vakantieparticipatie zorgt voor de ondersteuning van de verschillende Rap Op Stapkantoren.

Share