Gratis aanbod

Wist je dat sommige musea en belevingscentra gratis te bezoeken zijn? Je vindt hieronder een handig overzichtje. Bel of surf om de precieze openingsuren te weten te komen. Je hoeft deze daguitstappen dus niet via Iedereen Verdient Vakantie te boeken, je kan ze gewoon bezoeken.

Het Predikheren

Het Predikheren is de nieuwe cultureel dynamische hotspot van Mechelen. De rijke geschiedenis van het gebouw en de unieke restauratie, waarbij de gelaagdheid van het verleden een plaats krijgt, maken van het oude klooster een van de meest magische bibliotheken in Vlaanderen.

Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. Het is een openluchtmuseum voor moderne en hedendaagse beeldhouwkunst, gelegen in het Middelheimpark.

Limburg

Het Stadsmus

In het Hasseltse stadsmuseum Het Stadsmus ontdek je de geschiedenis van Hasselt én bewonder je enkele opmerkelijke deelcollecties, zoals die van Hasseltse keramiek of van hedendaagse kunst.

Oost-Vlaanderen

Hotel d'Hane Steenhuyse

In Hotel d’Hane Steenhuyse komen de geluiden van dansmuziek en aankomende koetsen je tegemoet. Al snel verglijdt elk tijdsbesef en waan je je een van de bezoekers van de graaf en de gravin tweehonderd jaar geleden.

Huis Arnold Vander Haeghen

In Huis Arnold Vander Haeghen vind je een van de best bewaarde authentieke Chinese salons, een eetkamer in belle epoquestijl en een reconstructie van de werkkamer van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck.

Mola Molencentrum

Bezoek de provinciale erfgoedsite Mola Molencentrum in het provinciaal domein Puyenbroeck en laat je omverblazen door weetjes over molens en windenergie. 

Stadsmuseum Vleeshuis

In het Vleeshuismuseum op de Grote Markt kom je alles te weten over de oudste geschiedenis van Dendermonde. Van de prehistorie tot de negentiende eeuw, van mammoeten tot knaptanden, van zwaarden tot altaren … je vindt het er allemaal!

Vlaams-Brabant en Brussel

Bezoekerscentrum DRU!F

In DRU!F ontdek je de recreatieve, culturele en gastronomische troeven van de druivenstreek en leer je meer over de geschiedenis van de druiventeelt. Ook voor kinderen een echte aanrader.

experience.brussels

In hartje Brussel, op het Koningsplein, vind je de tentoonstelling experience.brussels, hét vertrekpunt voor de (her)ontdekking van de ziel van Brussel. De tentoonstelling biedt een frisse, nieuwe kijk op verschillende buurten en gemeenten, beroemd of juist onbekend, klassiekers en verborgen plekjes.

Heldenland

Welkom op Heldenland, de meest coole speeltuin van het land gebouwd door de Helden van Ketnet uit gerecupereerd industrieel materiaal! Waag je aan een ritje op de 25 meter lange deathride, klim vijf meter hoog in de klim/glijtoren of geniet gewoon van al dat avontuur vanop het terras van de Heldenbar!

Huis van de Europese Geschiedenis

In het Huis van de Europese Geschiedenis kom je te weten hoe de geschiedenis een gemeenschappelijke Europese herinnering heeft voortgebracht en ons leven vandaag en in de toekomst nog steeds beïnvloedt.

Meunier Museum

Ontdek de atelierwoning van Constantin Meunier (1831−1905), de boeiende Belgische schilder én beeldhouwer! Meunier zal u inwijden in het Belgische industriële, politieke en sociale leven van het einde van de 19de eeuw. Sculpturen in brons en gips, schilderijen, tekeningen, schetsen en ontwerpen: het museum toont een selectie van meer dan 150 werken en documenten.

Museum van de Nationale Bank van België

Doorgrond de mysteries van het geld. Duik in de geschiedenis van de betaalmiddelen en ontdek de rol van de centrale banken tijdens een interactief bezoek, geschikt voor jong en oud.

Parlamentarium

Met een multimediagids dring je door tot in het hart van het Europees Parlement. Welke stappen zijn er gezet op de weg naar Europese samenwerking? Hoe werkt het Europees Parlement? En hoe gaan de Parlementsleden de uitdagingen van onze tijd aan?

Wiertz Museum

Laat je meeslepen door de fascinerende leefwereld van schilder, beeldhouwer en letterkundige Antoine Wiertz (1806−1865), een van de meest controversiële Belgische romantische kunstenaars van zijn tijd. Bezoek het indrukwekkende atelier waar zijn kolossale schilderijen, geïnspireerd door grote meesters als Rubens, Michelangelo en Rafaël, worden tentoongesteld.

West-Vlaanderen

1302

Een betoverend klank- en lichtspel en meeslepende animaties tonen je de bloei van het Graafschap Vlaanderen en de aanleiding van de Guldensporenslag. In de permanente tentoonstelling ontdek je hoe de slag een symbool van identiteit werd.

Basiliek van het Heilig Bloed

De Basiliek van het Heilig Bloed bestaat uit een benedenkapel en bovenkapel. De benedenkapel, toegewijd aan Sint-Basilius, is een zeldzaam voorbeeld van romaanse architectuur in de kuststreek. In de bovenkapel vind je de relikwie van het Heilig Bloed.